Heel even neem ik je mee naar de gemeente Aalter waar ik tijdens de donkerste dagen van het jaar een fantastische ochtendwandeling maakte in het Aalterveld. Gewapend met een muts, een sjerp en een dikke jas trok ik ten strijde tegen de ‘herfstblues’.
Het weinige daglicht dat we krijgen tijdens die donkere maanden kan leiden tot moeheid, prikkelbaarheid. Heel veel mensen zouden hier van last hebben. Vooral in landen die lange en donkere dagen kennen. Tegenwoordig kun je allerlei soorten lichttherapieën volgen, overgewaaid uit Scandinavië waar dit een rage blijkt te zijn. Bij onze noorderburen kun je een kop koffie drinken terwijl je een kwartier lang achter een deugddoende lichtgevende lamp zit. Het soort licht zou ook al een rol spelen bij het verdrijven van je herfstblues. Bijvoorbeeld het zomers blauwe licht zou je gemoedstoestand bevorderen en meer energie geven.
Dat kan allemaal wel zijn maar ik hield het die morgen bij een fikse frisse ochtendwandeling. De mooiste foto’s vind je terug in de galerij ‘herfstblues’. Het gevolg resulteerde verder in een fotoboek. En nu maakte ik er een filmpje over die ik heel graag met jullie wil delen. Neem even de tijd, ga rustig zitten en laat je meevaren op de golven van deze prachtige muziek. Nog één keer naar het Aalterveld.