Lentekriebels

L

De lente is in het land en dat hebben we de voorbije weken mogen voelen. Koning winter werd verdreven en voor lange tijd verbannen naar het andere stuk van onze blauwe planeet. En heb je het ook gevoeld? Met de intrede van de lente krijgen we precies wat meer energie, we worden actiever en we voelen ons precies vrolijker. In één woord samengevat ‘lentekriebels’.
We hebben deze kriebels te danken aan het feit dat we nu een pak meer zonlicht over ons heen krijgen dan de voorbije twee seizoenen. Dat zonlicht prikkelt oa een bepaalde stof in onze hersenen ‘melatonine’ die een invloed heeft op ons biologisch ritme. Naast deze stof zouden ook de temperatuursstijgingen en de luchtdrukveranderingen een invloed hebben op ons vrolijk en blij gevoel.
Let op! De kans is veel groter om verliefd te worden in de lente dan in de andere seizoenen. Door het zien van al het moois dat rondom ons heen gebeurt in samenwerking met een aantal stoffen die in de lente in ons lichaam worden aangemaakt, wordt het verliefdheidsgevoel alleen maar versterkt. Denk aan een pasgeboren lammetje, de frisse geuren en voorjaarskleuren …. Dit zou ook een reden kunnen zijn waarom juist in dit seizoen ‘oude’ relaties terug naar boven worden gehaald en er meer nieuwe relaties ontstaan. In ieder geval wat er ook wezen mag, ik wil je graag laten meegenieten hoe ik dit jaar de lente zag.

Yves Verfaillie

Fotografie en videomontages

Fotoreportages en video's van gebeurtenissen, reisbestemmingen, bezienswaardigheden dichtbij. Opname en bewerking door Yves Verfaillie.