Het kasteel van Laarne

H

De voorbije zomer verkende ik Laarne. Zo kwam ik in contact met het prachtige kasteel van die streek. Helaas viel het weer niet mee en ging ik toen naar huis met alleen maar grauwe en grijze foto’s. Het begin van deze week had ik blauwe lucht, zon… ideaal dus om foto’s te nemen. Dus op een middag trok ik er opnieuw naartoe. De vrieskou nam ik er graag bij.
Het slot van Laarne is één van de best bewaarde middeleeuwse burchten van Vlaanderen, gebouwd rond de 12e eeuw. Het heeft dus ook al een hele geschiedenis achter zich. In 1962 vestigde men er een museum in. Door zijn beperkte openingsuren kon ik dit jammer genoeg niet bezoeken. Laarne is een gemeente in Oost-Vlaanderen, op zo’n 10 km ten oosten van Gent. Op Pinkstermaandag gaat de Sint Macariusommegang uit. De relieken die in de stoet worden meegedragen dateren uit de 12e eeuw. Deze heilige wordt vooral als pestheilige opgeroepen. Maar daarvoor was ik niet naar Laarne gekomen. Het kasteel stond op mijn agenda….

Yves Verfaillie

Fotografie en videomontages

Fotoreportages en video's van gebeurtenissen, reisbestemmingen, bezienswaardigheden dichtbij. Opname en bewerking door Yves Verfaillie.