De overzet naar Vosselare Put

D

Vosselare Put is een oude Leiearm. Als je niet van de streek bent, is het niet zo simpel om dit groene plekje te vinden. Astene Sas ligt niet zo ver uit de buurt. Naar Vosselare Put kom je om er te zwemmen. Wel altijd even opletten voor de vissen die nieuwsgierig rond je zwemmen en voor de vislijnen. Voor de rest is dit een ideale plaats als je van zwemmen houdt in de vrije natuur. Het doet me even denken aan Pallieter. Het water wordt regelmatig nagekeken en gecontroleerd. Over de kwaliteit ervan hoef je je geen zorgen te maken. Je kan hier altijd terecht. In de zomer is er zelfs zwemtoezicht in de namiddag. Er is zowel in de zomer als in de winter altijd beweging in en op het water. Tijdens de wintermaanden bij vriesweer wordt er op Vosselare Put geschaatst.
Een mogelijkheid om deze oude Leiearm te bereiken is het Oude Leiepad te volgen via de Leernsesteenweg. Vorige zomer ging ik er een kijkje nemen …

Yves Verfaillie

Fotografie en videomontages

Fotoreportages en video's van gebeurtenissen, reisbestemmingen, bezienswaardigheden dichtbij. Opname en bewerking door Yves Verfaillie.