Brugge in de ban van Kerstmis

B

Tegenwoordig is er wel in elke gemeente, stad of dorp van ons land tijdens de kerstperiode een kerstmarkt. Zonder kerstmarkt zou deze eindejaarsperiode niet hetzelfde zijn. Kraampjes alom op een plein met lekkere hapjes, warme en koude dranken en niet te vergeten de talloze bezoekers die voor de gezelligheid en ambiance zorgen. Meer moet dat niet zijn om een sfeervolle kerstmarkt te hebben.
Zo is het ook weer dit jaar in Brugge waar het veel meer is dan een gewone kerstmarkt. Er is altijd heel wat te zien en te beleven. Op de Grote Markt heb je een grote mooie verlichte ijspiste. Er rond heel wat kraampjes met de gewoonste kerstartikelen en snuisterijen tot de welgekende Glühwein die er zeker thuis hoort. Verder heb je aan het Minnewater en op het Simon Stevinplein een kleinere kerstmarkt. Ik hield het bij de Grote Markt. Ook grotendeels omdat de weergoden me die avond niet goed gezind waren.

Yves Verfaillie

Fotografie en videomontages

Fotoreportages en video's van gebeurtenissen, reisbestemmingen, bezienswaardigheden dichtbij. Opname en bewerking door Yves Verfaillie.