Van Vinderhoute tot Mariakerke …

V

Regelmatig na een drukke dienst en op voorwaarde dat het weer een beetje meevalt , rijd ik met de wagen naar een bepaalde plaats dat ik niet op voorhand heb vastgelegd. Ik parkeer er de auto en ga er de omgeving wat ontdekken via een wandeling. Zo ook die bewuste zonnige namiddag begin november. Eerst stopte ik aan een mooi park in Sint Denijs Westrem. Daarna reed ik naar Vinderhoute, maakte kennis met de Groene Velden ten noorden van Gent en eindigde zo in Mariakerke.
Nabij de vroegere loop van de rivier ‘De Kale’, ten noorden van Gent liggen de Groene Velden. Ze zijn nog jong, dateren van 2004 en nog in volle ontwikkeling. Het domein is een goede 17 ha groot. Er werden een 18700 planten en struiken geplant. Het landschap bezit een typisch kenmerk : het zijn smalle perceeltjes omringd door grachten en bomen. De natuur kan zich hier ten volle ontwikkelen in een beschermde omgeving. Zo kunnen ook de teerste planten overleven. Ik ging er de voorbije herfst een wandeling maken.

Yves Verfaillie

Fotografie en videomontages

Fotoreportages en video's van gebeurtenissen, reisbestemmingen, bezienswaardigheden dichtbij. Opname en bewerking door Yves Verfaillie.