Cyprus – Jeepsafari en binnenland

C

Akamas is een schiereiland en een natuurpark. Bewoning is er amper te vinden. Je kan er wel heel veel planten en dieren bewonderen. We hebben dit schiereiland verkend via een rondrit. Dit park ligt ten noorden van Agios Georgios. De naam heeft het te danken aan een strijder uit de Trojaanse oorlog. Hij stichtte er de eerste stad Akamatis. Ooit was dit een streek waar het leven bruiste. Nu leven er hier geiten en wilde dieren. Het is een adembenemend natuurgebied. Verschillende wandelpaden brengen je langs kloven, kusten, kerkjes en verlaten dorpjes. Zowel aan de kust als in het binnenland is de natuur er ongeloofelijk mooi. Als je er eens geweest bent zal je Akamas nooit vergeten.
Je kan het allemaal ontdekken via een georganiseerde jeepsafari. In elk hotel van Cyprus kun je dergelijk evenement reserveren. Ben je niet te vinden voor een safari en hou je het liever wat rustiger dan kun je een wagen huren en zelf rijden tot de twee uiterste punten van het schiereiland.

Yves Verfaillie

Fotografie en videomontages

Fotoreportages en video's van gebeurtenissen, reisbestemmingen, bezienswaardigheden dichtbij. Opname en bewerking door Yves Verfaillie.