Herfstsferen

H

Wat fotografie betreft is de herfst toch mijn favoriete seizoen. Natuurlijk heeft ieder seizoen zijn eigen specialiteiten maar voor mij heeft het herfstseizoen een streepje voor. Mooi en zonnig weer zul je meestal in dit seizoen niet aantreffen. Ik heb zelf ervaren dat dit niet hoeft om uiteindelijk een mooie foto te bekomen.

Het is het einde van de zomer. De bladeren aan de bomen verkleuren tot geel , bruin en rood. De natuur gaat zich stilaan opmaken voor de winter. Niet alle bomen ondergaan dit proces op hetzelfde tijdstip. De één verliest al sneller zijn bladeren dan de andere. Dit brengt soms leuke contrasten teweeg.

Ik leerde ook dat je best geen foto’s neemt in het felle zonlicht. Hierdoor worden de kleuren bleek en zijn de bladeren aan de bomen op de foto veel bleker dan dat ze werkelijk zijn. Een licht bewolkte lucht zal de foto meer realistischer kleuren bezorgen. Wist je dat een helderblauwe lucht je eerder een saaie foto weergeeft? Grijze wolken in diezelfde lucht zullen je foto apart maken.

Yves Verfaillie

Fotografie en videomontages

Fotoreportages en video's van gebeurtenissen, reisbestemmingen, bezienswaardigheden dichtbij. Opname en bewerking door Yves Verfaillie.