Mijn streek : Komen

M

Onlangs kwam het idee in me op om de streek eens opnieuw te gaan opzoeken waar ik opgroeide. Al de herinneringen die ik er achter liet, de goede en de minder goede oa. Die slaan niet alleen op ‘Kapelle’ (Komen Ten Brielen) maar tevens ook op Zandvoorde, Geluveld, Wervik, Menen, Ieper, Beselare enz. Het is een ruim gebied die een groot stuk van de Westhoek bevat. Het is ook iets wat niet op één dag gedaan kan worden. Ik zal er verschillende keren terug moeten gaan.

Laat ik het zien als een soort dagboek van mezelf waar ik zo nu en dan zit aan te werken. Op de eerste plaats ga ik er heen om wat te fotograferen. Eénmaal thuis achter mijn pc schrijf ik er een woordje uitleg bij. Er staat geen einddatum op. Het moet leuk en stressvrij blijven. Het maakt helemaal niet uit of ik er een paar jaar of een half jaar mee bezig ben. Als het maar plezant blijft om er tussendoor aan bezig te zijn. Deze streek in de Westhoek is een deel van mezelf geworden. Ze heeft mee bepaald , haar invloed gehad in de persoon die ik vandaag ben.

Yves Verfaillie

Fotografie en videomontages

Fotoreportages en video's van gebeurtenissen, reisbestemmingen, bezienswaardigheden dichtbij. Opname en bewerking door Yves Verfaillie.